Monday, June 29, 2009

Nr 126: Tillbaka Till Framtiden

Originaltitel: Back To The Future (1985) IMDb Wikipedia
Filmens sågs på internet av Jimmy på Regementsgatan 36A i Östersund och Robert på Skovveien 49 i Oslo.

Roberts betyg: 4-

Kommentar: Tillbaka till Nedstigen. Det är ju bara att ge fan i att börja leta logiska luckor - låt det bara hända. MJF med sin patenterade falsett och förvirrningsvändning; snurrar i gympaskor och t-väst. Skateboarden. Tidsmaskinen som från början var tänkt som ett kylskåp, men den idén övergavs eftersom man var rädd för att små barn skulle börja stänga in sig i kylskåp. Det hade jag säkert gjort (direkt efter att jag sett Wargames gick jag till C-64:an och knappade in "Joshua" och tryckte förväntansfullt på enter. Det hände inte ett skit). Väldigt väldoserad berättelse med små skimrande skärvor i form av borgmästarslogans, puffrök i bandbilen, gitarriff, tv-dinner och farsans skratt som är helt obetalbart. En skön rulle, riktigt skön.

Jimmys betyg: 4-

Kommentar: Nostalgitripp. Tillbaka till framtiden är en våt tonårsdröm som omedelbart kastar mig 20 år tillbaka i tiden.
Filmen föranledde ändlösa diskussioner i kompisgänget på tiden det begav sig. Vem av oss hade inte velat vara i Michael J Fox's skor och i en supercool DeLorean slussas fram och tillbaka i tiden? Filmen är övertydlig så det slår i både tak och filmkulisser men den är charmig och klurig med en del klassiska och oförglömliga scener varav Chuck Berry-riffet på skoldansen är historisk.

No comments: